Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Triple glas prijzenDoor de jaren heen is er op vlak van het glas voor in je woning heel wat veranderd. Daar waar vroeger iedereen er automatisch voor koos om gebruik te maken van enkel glas is dat vandaag de dag nauwelijks nog het geval. Zelfs dubbel glas wordt steeds minder vaak gebruikt. Welke beglazing dan wel? Triple glas natuurlijk! Dit type glas staat er om bekend over een uitstekende isolatiewaarde te beschikken waardoor het warmteverlies in huis in de kiem kan worden gesmoord. Ben je ook van plan om gebruik te maken van triple glas in je huis, maar wil je eerst graag een helder beeld hebben op de prijzen waar je rekening mee dient te houden? Lees dan snel verder en ontdek alles over de kostprijs van triple glas.

*Tip:

→ Driedubbel glas kopen? Vergelijk vakmannen in jouw regio. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse glaszetters.

Hoeveel kost triple glas?

kostenSteeds meer mensen kiezen er vandaag de dag voor om te investeren in triple glas voor hun woning. Dit is een logische keuze, want de isolatiewaarde van triple glas is zo hoog dat ze kan zorgen voor een aanzienlijke besparing op je energiefactuur. Zelfs in vergelijking met dubbel glas (welke toch een stuk beter isoleert in vergelijking met enkel glas) is triple glas een behoorlijk stuk beter in het isoleren en dus in het voorkomen van warmteverlies. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren en wil je graag een goed zicht hebben op de gemiddelde kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een investering in triple glas? Wij zetten de standaard kostprijs voor HR+++ voor jou op een rijtje door middel van onderstaande tabel inclusief de gemiddelde energiebesparing op jaarbasis.

Type glas Gemiddelde kostprijs Jaarlijkse besparing
Triple glas Ongeveer 175 euro Ongeveer 280 euro

De aangegeven kostprijs die voor triple glas per vierkante meter in rekening wordt gebracht is behoorlijk aanzienlijk. Dit schrikt heel wat potentiële kopers toch een klein beetje af terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Het klopt inderdaad dat de prijs per vierkante meter vrij behoorlijk is, maar zoals je hebt kunnen afleiden uit de bovenstaande tabel geldt dit ook voor de jaarlijkse besparing die kan worden gerealiseerd. Deze behoorlijke besparing zorgt er voor dat de terugverdientijd van je triple glas alles bij elkaar gezien zeer beperkt blijft.

Wat is triple glas precies?

Het is bij iedereen wel bekend dat triple glas over een uitstekende isolatiewaarde beschikt, maar hoe is dit glas nu precies opgebouwd? In tegenstelling tot wat veel mensen denken is triple glas geen variant van dubbel glas. Het betreft hier immers driedubbele beglazing. In het geval van dubbel glas is er sprake van glas bestaande uit twee glasplaten. Daar tussenin is stilstaande lucht of edelgas terug te vinden. Wanneer we het hebben over triple glas wordt er geen gebruik gemaakt van twee, maar wel van drie glasplaten. Het gevolg is uiteraard een nog beter isolerend raam welke in combinatie met de aanwezige isolatie zorgt voor een optimale bescherming tegen warmteverlies.

Wanneer je gebruik wenst te maken van triple glas is het evenwel altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat de sponning extra gewicht moet kunnen dragen. In het geval van een nieuwbouw vormt dit doorgaans geen probleem, maar bij een oudere woning kan dit wel eens een ander verhaal zijn. Het wordt omwille van deze reden dan ook altijd aangeraden om een ervaren glaszetter even de sponning grondig te laten bekijken vooraleer te investeren in triple glas.

kitten hr glas

Nieuwe kozijnen nodig of niet?

Verschillende keuzes die worden gemaakt kunnen een niet onaanzienlijke invloed hebben op de kostprijs die voor triple glas in rekening wordt gebracht. Een zeer belangrijk feit waar je altijd bij stil dient te blijven staan heeft betrekking tot het al dan niet moeten vervangen van de kozijnen. Wanneer je in je woning over verouderde kozijnen beschikt is de kans namelijk bijzonder groot dat deze niet geschikt zijn voor het gebruik van triple glas. In dat geval dringt een investering in een nieuw kozijn zich op. Het aankopen van een nieuw kozijn kost ongeveer tussen de 750 en 900 euro per vierkante meter. Zowel de montage als de BTW is in deze kostprijs inbegrepen.

Geen triple glas mogelijk?

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om in een woning gebruik te maken van triple glas. In dat geval zit de woningeigenaar veelal met de handen in het haar, want het spreekt voor zich dat iedereen graag een mooie besparing wenst te realiseren op zijn of haar energiefactuur. Toch hoef je in dit geval nog niet te wanhopen, in tegendeel. Het is namelijk nog mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamd voorzetraam. Een dergelijk raam vormt als het ware een extra obstakel voor warme lucht die zich een weg naar buiten wenst te banen waardoor het warmteverlies aanzienlijk kan worden beperkt. Voor voorzetramen bestaande uit enkel glas wordt een meerprijs aangerekend van tussen de 125 en 165 euro.

Interessante bespaartips

Ben je na het lezen van bovenstaande een beetje geschrokken van het prijskaartje dat wordt aangerekend voor driedubbel glas? Wil je toch kunnen genieten van de unieke voordelen van HR+++ glas, maar zou je graag willen besparen op de aankoop van dit glas? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met onderstaande bespaartips.

  • Aanvragen van een subsidie. Ook vandaag de dag is het nog steeds mogelijk om subsidies aan te vragen voor een investering in sterk isolerend glas. Wanneer je er voor kiest om triple glas aan te kopen kan je op deze manier een mooie (extra) besparing realiseren zonder dat er aan kwaliteit of isolatiewaarde moet worden ingeboet.
  • Zorg voor een goed onderhoud van de kozijnen. Last but not least, voorkom extra en onverwachte kosten door er voor te kiezen om tijdig je kozijnen te onderhouden. Door middel van een tijdig onderhoud wordt er immers voor gezorgd dat je kozijnen er ten allen tijde goed uit blijven zien en je precies die kwaliteit bieden die je er van verwacht. Bij een investering in triple glas is het bovendien misschien wel het geschikte ogenblik om ook nieuwe kozijnen aan te kopen.
  • Offertes vergelijken doet wonderen. Door een offerte op te vragen bij verschillende glaszetters krijg je meteen een goed beeld van waar je het triple glas op zo voordelig mogelijke wijze kan aankopen en kan laten plaatsen. Door goed de verschillende offertes van glaszetters te vergelijken is het mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 40 procent op de normale kostprijs. Klinkt best mooi niet?
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Waar let je op bij het vervangen van dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen in een lege ruimte,

Triple glas vs. dubbel glas

Denk je aan het installeren van nieuwe dubbele of driedubbele beglazing? Wilt

4x Valkuilen bij aankoop isolatieglas!

Als je oude woning nog oude beglazing heeft dan is de kans