Kosten zelfreinigend glas

Wanneer jouw woning voor 1980 is gebouwd is hij nu waarschijnlijk zo’n beetje aan nieuw glas toe. Goed nieuws voor jou, want het glas van tegenwoordig is behoorlijk verbeterd vergeleken met het glas van een aantal jaren geleden. Een van die nieuwe soorten die tegenwoordig in de handel is, is zelfreinigend glas. Dit is glas wat minder vatbaar is voor regen en voor vuil. Er zit namelijk een reinigende laag op verwerkt die ervoor zorgt dat regen niet blijft staan op je ramen en dat vuil zich niet kan hechten aan je ramen. We keken voor jou naar de prijs van dit zelfreinigende glas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat wil je kopen Wat is de grondslag van de prijs Hoeveel kost een vierkante meter of uur werk
Zelfreinigend glas, inclusief BTW maar exclusief montagekosten Per vierkante meter Tussen 80 en 125 euro
Kosten glaszetter Uurloon Tussen 45 en 60 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je zelf het zelfreinigende glas kunnen plaatsen. Feit is dat dit glas doorgaans op moeilijk bereikbare plaatsen wordt gemonteerd waardoor het voor jou ook geen heel gemakkelijke klus is. Je zou wel zelf alvast het oude glas kunnen verwijderen en kunnen afvoeren naar de gemeentewerf toe.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je de hele klus van het vervangen van glas over aan de glaszetter. Ook zaken als het verwijderen van het oude glas neemt de glaszetter graag uit handen. Je betaalt er dan wel een navenant uurloon voor.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje handig, dan zou je een deel van de kosten kunnen besparen door bijvoorbeeld zelf het oude glas naar de gemeentewerf af te voeren. Je zou ook de route naar de ramen kunnen vrijmaken waardoor de glaszetter gemakkelijker aan de slag kan. Dit scheelt toch al snel een uur werk voor de glaszetter.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor zelfreinigend glas bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel ramen laat jij voorzien van zelfreinigend glas. Zelfreinigend glas is een behoorlijk stuk duurder dan normaal glas. Je zou dan ook uit gemakzucht alle ramen in je huis kunnen laten voorzien van zelfreinigend glas maar dit is niet echt handig. Je zou beter alleen de moeilijk bereikbare ramen kunnen laten voorzien van zelfreinigend glas.
  • Keuze 2: Welke soort glas kies je als basis. We gingen voor het gemak uit van HR++ ramen in het prijsvoorbeeld. De reden hiervan is dat HR++ glas de bouwnorm is. Je zou echter ook kunnen kiezen voor HR+++ glas, een gelaagde variant die kostbaarder is maar daarnaast ook een hogere isolatiewaarde heeft. Kies je voor een minder isolerende soort zoals HR+ glas, dan ben je doorgaans minder kwijt. Je hebt echter ook een lager rendement met dit glas.
  • Keuze 3: Kies je voor een coating op je glas. Zelfreinigend glas houdt geen water vast en stoot vuil af. Een nadeel is echter wel dat UV stralen alsnog gewoon je huis binnen kunnen komen. Ook kou van buitenaf kan nog altijd in beperkte mate jouw huis binnendringen. Het is dan ook een goed idee om te kiezen voor gelaagd glas met een coating. Deze coating zorgt ervoor dat jouw glas een hogere isolatiewaarde heeft. Je ziet deze coating niet zitten doordat deze heel dun is.
  • Keuze 4: Ga je zelfreinigend glas plaatsen of laat je het plaatsen. Wanneer je zelfreinigend glas koopt doe je er verstandig aan om dit te laten plaatsen. Het is namelijk een kostbaar materiaal en daarnaast is het redelijk zwaar per vierkante meter. Je zou dan ook het beste de glaszetter kunnen inhuren om het glas te plaatsen. Je bent dan wel een uurloon kwijt voor het plaatsen van het glas, maar je hebt wel de garantie dat alle werkzaamheden goed worden uitgevoerd.
  • Keuze 5: Zijn je kozijnen nog wel goed. Je kan natuurlijk kiezen voor zelfreinigend glas, maar het kan geen kwaad om ook te kijken naar de kozijnen waar het glas in komt te zitten. Heb je oudere houten kozijnen dan heb je daar behoorlijk wat onderhoud aan. Wellicht is het verstandig om samen met zelfreinigend glas nieuwe onderhoudsarme kozijnen te laten plaatsen. Bij glas dat wat zwaarder is per vierkante meter zijn aluminium kozijnen of stalen kozijnen de beste keuze.

Geweldige bespaartips

  • Koop bij een glashandelaar bij jou in de buurt. Een glashandelaar zal jou altijd kilometerkosten berekenen wanneer hij het bestelde glas bij je komt afleveren. Door te bestellen bij een glashandelaar bij jou in de buurt bespaar je op de voorrijkosten en kilometerkosten.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Zelfreinigend glas is een verstandige aanschaf. Daarnaast is het verstandig om niet teveel te betalen voor je zelfreinigend glas. Je kan dan ook het beste offertes opvragen. Met één klik op onderstaande knop vraag jij meerdere offertes aan om te vergelijken. Jij kan tot 40 procent besparen.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.