Kosten Zweedse methode glas

Kosten Zweedse methode glasWanneer jij in een huis woont wat voor 1980 is opgeleverd is de kans heel groot dat er in jouw huis nog overal enkel glas geplaatst zit. Jouw huis is hierdoor een dure kostganger. Ga er maar vanuit dat er maandelijks een paar tientjes jouw raam uit vliegen aan aardgas wat nodeloos verstookt wordt. Het is dan ook altijd een goed idee om jouw enkele glas te laten vervangen door dubbel glas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Wat nou wanneer je glas niet zomaar kan of mag vervangen

Er is een aantal situaties denkbaar waarin je bestaand enkel glas niet zomaar mag of kan vervangen. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan monumentenglas in een oud huis, of aan glas in lood. Dit zijn zaken die vaak beschermd stadsaangezicht zijn waardoor je niet zonder vergunning dubbel glas mag plaatsen. Om deze ramen in een huis toch te isoleren is de aanschaf van glas volgens de Zweedse methode een verstandig idee.

Wat is de Zweedse methode

Glas laten aanpassen volgens de Zweedse methode houdt in dat er eigenlijk van een laag enkel glas een laag dubbel glas wordt gemaakt. Dat gebeurt door een aantal aanpassingen aan jouw raam die ter plekke worden uitgevoerd. Er wordt bij deze methode gebruik gemaakt van je bestaande raam, en met behulp van kit wordt er met een spouw van 13 mm tot 15 mm een tweede glasplaat van 4 mm dik aan de binnenkant van je raam vastgezet. Met behulp van een speciale coating wordt het glas bovendien warmte werend gemaakt.

Hoeveel kost de Zweedse methode

De Zweedse methode is een manier van glas plaatsen die heel betaalbaar lijkt – er komt immers maar één laag glas bij – maar die in de praktijk behoorlijk kostbaar blijkt. We hebben voor je gekeken naar de kosten van deze manier van beglazing plaatsen.

HR of Zweedse methode specificaties van het product of dienst Grondslag prijs Prijs per m2 of uur
Nieuw glas volgens de Zweedse methode Glasplaat van 4 mm dik aanbrengen

Inclusief folielaag

Inclusief arbeidsloon

Inclusief BTW

Per vierkante meter Tussen 120 en 150 euro
Nieuw gewoon HR++ glas Dubbel glas van 2 maal 4 mm

Exclusief plaatsingskosten

Inclusief BTW

Per vierkante meter Tussen 35 en 40 euro

 

Kosten glaszetter Uurloon Tussen 45 en 60 euro
  • Als je echt een oud huis hebt. Heb jij een oud huis met monumentenglas of glas in lood waar geen normaal HR++ glas in mag worden geplaatst; dan is de Zweedse methode voor jou de ultieme oplossing. Je bent waarschijnlijk duurder uit dan bij het plaatsen van normaal HR++ glas, maar je verdient deze investering wel weer terug wanneer je naar je maandelijkse aardgasverbruik kijkt. Dit daalt met een paar tientjes per maand.
  • Als je geen zin hebt in rommel in je huis. Kies jij voor de Zweedse methode omdat je geen rommel in je huis wilt hebben, dan maak je een dure beslissing. De vraag is of je honderden euro’s per raam extra wil uitgeven om eenmalig rommel in je huis te voorkomen. Beter is het in dat geval om gewoon HR++ glas te nemen en de glaszetter extra uurloon uit te betalen om jouw huis weer netjes achter te laten.

Hoe kan je de besparing berekenen

Besluit jij om glas volgens de zweedse methode te laten plaatsen, dan is het goed om te kijken naar de concrete besparing door deze handeling. We hebben daarvoor gekeken naar de isolatiewaarde van het normale enkele glas en die van HR++ glas.

Welke glassoort Welke isolatiewaarde
Enkel glas, ook monumentaal glas of glas in lood U waarde = 5,2
Glas volgens de zweedse methode U waarde = 1,6 tot 2,0

De U- waarde staat voor de hoeveelheid warmte die door jouw ramen heen naar buiten trekt. Met andere woorden; hoe hoger de waarde is, hoeveel meer je voor de vogeltjes stookt.  Hoe lager die waarde is, hoeveel minder warmteverlies er is bij jouw woning.

Handige  bespaartips

Glas plaatsen volgens de Zweedse methode is behoorlijk kostbaar. We hebben een paar praktische bespaartips voor je op een rijtje gezet.

  • Laat het glas zetten door een lokale glaszetter. Laat jij glas zetten volgens de zweedse methode, dan doe je dit het beste met een lokale glaszetter. Deze hoeft namelijk minder reiskosten te maken dan een glaszetter die wellicht wel wat goedkoper is, maar van de andere kant van het land moet kome rijden.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van dubbel glas volgens de Zweedse methode door offertes op te vragen. Je vraagt offertes op met één muisklik op deze knop. Dat levert jou direct een voordeel tot wel 30 procent op.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.