Kosten oud glas verwijderen

Kosten oud glas verwijderenIeder jaar laten duizenden Nederlanders hun oude glas vervangen door dubbel glas. Ze kiezen massaal voor HR++ glas omdat ze willen besparen op hun energierekening. Jij bent je waarschijnlijk ook aan het inlezen over dit onderwerp. We willen het met je hebben over iets waar niet iedere glaszetter je over vertelt, maar waar je wel rekening mee moet houden als je nieuw glas koopt. Het oude glas moet namelijk worden verwijderd en afgevoerd. We keken voor jou naar de kosten hiervan.

 

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

De kleine lettertjes en verborgen kosten achteraf

Op het moment dat jij nieuw glas gaat bestellen bij een glaszetter krijg je te maken met een aantal zaken. We noemen dit ook wel de kleine lettertjes. Hier onder mag je onder andere verstaat het feit dat jouw oude glas nog uit je huis moet worden verwijderd en dat het moet worden afgevoerd. De glaszetter zal jouw oude glas na het weghalen afvoeren naar de gemeentewerf toe. Hier worden kosten voor in rekening gebracht. We keken voor jou naar de hoogte van die kosten en naar de opbouw van dit prijskaartje.

Hoeveel kost oud glas verwijderen

We keken voor jou naar de kosten van oud glas verwijderen en wat daarbij komt kijken. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product of dienst neem je af Op basis waarvan is de prijs Wat is de prijs
Uurloon glaszetter Per uur, inclusief BTW 36 tot 47 euro
Kilometerkosten glaszetter Per kilometer Tussen 0,21 en 0,25 in
Voorrijkosten glaszetter Onafhankelijk van de afstand 5 procent van de totale prijs
  • Als je handig aangelegd bent. Ben je zelf handig aangelegd en heb je de beschikking over een aanhanger; in dat geval kan je prima zelf je oude glas afvoeren naar de gemeentewerf. Het scheelt je een stuk kilometerkosten en een deel van het uurloon van de glaszetter.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Heb jij geen beschikking over een aanhanger of geef je het werk gewoon liever uit handen, dan laat je de glaszetter jouw oude glas verwijderen en afvoeren naar de gemeentewerf toe. Al naar gelang de afstanden die moeten worden afgelegd zal de glaszetter deze aan jou in rekening brengen, samen met het uurloon wat hij nog moet maken.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor het verwijderen van je oude glas bepaal je zelf. Je doet dit aan de hand van keuzes die je maakt wanneer je het werk uit handen geeft. We hebben voor jou gekeken naar deze keuzes.

  • Keuze 1: Hoe groot zijn de ramen van je huis. De afmeting van de ramen in je huis zijn voor een belangrijk deel bepalend voor de kosten van het verwijderen van het oude glas. Een klein raampje heeft de glaszetter zo verwijderd. Een groot raam zal meer tijd in beslag nemen. Dit zie je terug op de factuur.
  • Keuze 2: Hoe goed is jouw huis bereikbaar. Op het moment dat jouw woning alles gelijkvloers heeft aan de begane grond kan de glaszetter overal gemakkelijk bij. Woon je echter op de eerste etage en moet de glaszetter een bouwsteiger opbouwen, dan zal hij hiervoor kosten in rekening brengen. Heb jij geen goed looppad naar je ramen toe en moet de glaszetter dit zelf regelen, dan betaal jij daar ook de rekening voor.
  • Keuze 3: Wat is de afstand tussen het bedrijfsadres van de glaszetter en jouw woning. Een groot gedeelte van de kosten van de glaszetter wordt bepaald door de kilometerkosten. Je zal dan ook flink moeten bijbetalen wanneer de glaszetter van jouw keuze vanaf de andere kant van het land moet komen rijden met jouw nieuwe glas. Ook het afvoeren van jouw oude glas over een lange afstand kost genoeg.
  • Keuze 4: Welk soort glas zat er in je kozijnen voordat je nieuw glas ging bestellen. Zat er enkel glas in je kozijnen, dan is dit heel licht van gewicht. De glaszetter kan het behoorlijk gemakkelijk verwijderen en afvoeren. Had je HR++ glas, dan zal de glaszetter daar aanmerkelijk meer werk aan hebben. Dit werk zie je terug in de prijs.
  • Keuze 5: Hoe goed zat het oude glas nog bevestigd. Op het moment dat je het oude glas er bijna uit kan duwen heeft de glaszetter een gemakkelijke klus aan het verwijderen van het oude glas. Moeten er eerst nog glaslatten en een aantal kitranden worden weggesneden, dan heeft de glaszetter hier meer werk aan. Ook dit zie je terug op de factuur.

Handige bespaartips

  • Doe een deel zelf. Het verwijderen van het oude glas uit de sponningen kan je het beste door de glaszetter laten doen. Wil jij echter besparen op de kosten van het afvoeren naar de gemeentewerf, dan kan je een deel van die werkzaamheden zelf doen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een glaszetter berekent vooral arbeidsloon. Dit is een post waar voor jou als klant winst op valt te behalen. Glaszetters zullen immers alles doen om een klus binnen te halen. Je kan het beste offertes ophalen met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan meerdere vrijblijvende offertes in je mailbox die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een prijsverschil tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.