Kosten glazen binnen deur

Je eigen huis, daar ben je graag in aan het klussen. Een van de zaken die mensen graag aanpakken in hun huis is verouderde deuren. Deuren van hout worden soms vervangen door deuren van glas. Dat is niet zo heel raar, want het zorgt ervoor dat je nooit meer schrikt van iemand die achter de deur staat terwijl jij erdoor loopt. Een glazen deur geeft bovendien een mooi ruimtelijk effect. Je huis lijkt zo vele malen groter. We keken voor jou naar de kosten van een glazen deur. Omdat deze deuren vooral voor binnen worden verkocht namen we specifiek de binnendeur onder de loep.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Welke soorten glazen binnendeuren zijn er

Glazen binnendeuren zijn in meerdere soorten te koop. We hebben een aantal populaire varianten voor je op een rijtje gezet.

  • De enkele glazen binnendeur. Dit is eigenlijk de glazen variant van een gewone binnendeur. De deur draait één kant op en is voorzien van normale scharnieren. Het hang- en sluitwerk is vaak aangepast aan de plek waar de deur komt te zitten. Dit systeem wordt vaak verkocht in een aluminium deurkozijn voor de stevigheid.
  • De dubbele glazen binnendeur. Glazen binnendeuren zijn er ook in de dubbele vorm. Deze deuren worden vaak gebruikt om twee kamers met elkaar te verbinden. De deuren sluiten naar elkaar toe en openen dus van elkaar af. Deze binnendeur is vaak voorzien van een speciaal duwsysteem waarmee je gemakkelijk één of beide deuren tegelijk kan openen.
  • De glazen schuifdeur. Een glazen schuifdeur is een systeem apart. Je schuift een soort glazen wand open die in een railsysteem loopt. Het grote voordeel van dit systeem is dat de deur niet openslaat en daardoor geen ruimte inneemt. Ook is een schuifdeur een stuk minder gevoelig voor schade die kan ontstaan door te hard sluiten van de deur.

Hoeveel kost een glazen binnendeur

We hebben voor je gekeken naar de prijs van een glazen binnendeur en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor glazen deur wil je kopen Wat is de verkoopeenheid Wat is de prijs per stuk
Enkele glazen deur, met aluminium kozijn en hang- en sluitwerk vanaf 260 hoog, 90 cm breed Per stuk Tussen 350 en 475 euro
Dubbele glazen deur, met aluminium kozijn en hang- en sluitwerk, vanaf 260 cm hoog en totaal 200 cm breed Per set Tussen 750 en 950 euro
Glazen schuifdeur, met aluminium kozijn en railsysteem. Inclusief hang- en sluitwerk. Vanaf 260 cm hoog en 100 cm breed Per stuk Tussen 500 en 750 euro
Kosten glaszetter Per uur Tussen 40 en 60 euro
Kosten klussenbedrijf Per uur Tussen 45 en 60 euro
  •  Als je handig bent aangelegd. Een glazen binnendeur zou je nog zelf kunnen plaatsen mits er al een goed geschikt kozijn in je huis zit waar het hang- en sluitwerk op aansluit. Denk er dan wel aan dat je deze klus met twee personen uitvoert. Je bespaart op die manier op het arbeidsloon van een glaszetter of een klussenbedrijf.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Een glazen binnendeur is prachtig en breekbaar, dus we kunnen ons voorstellen dat je deze klus liever aan de professional overlaat. In dat geval huur je een glaszetter of een klussenbedrijf in. Je kan ervoor kiezen dat ze de hele klus uitvoeren inclusief het afvoeren van je oude deur. Uiteraard tegen betaling van hun onkosten.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je ervoor kunnen kiezen om zelf je oude deur te verwijderen en af te voeren naar de gemeentewerf. Je kan ook alvast het looppad naar de deur toe vrijmaken waardoor de glaszetter of het klussenbedrijf gelijk aan de slag kan.

Hoe is het prijskaartje van een glazen deur samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een glazen deur bepaal je zelf door middel van keuzes die je maakt wanneer jij het product bestelt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor type glazen deur kies je. Er zijn meerdere typen glazen deuren. Wanneer je veel ruimte hebt voor een deur verdient een dubbele deur doorgaans de voorkeur. Deze heeft een ruimtelijker effect in je huis en is gemakkelijker te openen. Een dubbele deur is echter ook een stuk duurder dan een enkele glazen deur.
  • Keuze 2: Hoeveel ruimte heb je in je huis. Heb jij een beperkte doorloopruimte in je huis maar wil je toch een glazen deur, dan is een schuifdeur wellicht de meest praktische oplossing. Wederom; het is geen betaalbaar systeem, maar wel oogverblindend mooi.
  • Keuze 3: Komt de glazen deur in een draagmuur. Komt de glazen deur in een draagmuur te zitten; laat dan controleren of je geen steunbalk moet laten aanbrengen boven je deur. Het neemt wat extra ruimte in, maar je moet de stabiliteit van jouw woning niet in gevaar brengen.

Handige bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een glazen deur kopen is een kostbare aangelegenheid. Jij wil dan ook graag voordeel behalen op deze aankoop. Wanneer je onderstaande button aanklikt ontvang je meerdere offertes. Jouw voordeel is dan zo helder als glas. Het kan oplopen tot wel 35 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.