Kosten dubbel glas laten plaatsen

Kosten dubbel glas laten plaatsenWanneer je wenst te besparen op het kostenplaatje van je energiefactuur en je in je woning nog over enkel glas beschikt kan het interessant zijn om er voor te kiezen om te investeren in dubbel glas. Een investering doen in dubbel glas is één ding, maar heb je er ook al eens over nagedacht wie het glas uiteindelijk zal plaatsen? De plaatsing van dubbel glas kan je in principe zelf doen, maar dit brengt enkele niet onaanzienlijke risico’s met zich mee. Een interessanter alternatief is dan om de plaatsing uit te besteden een ervaren glaszetter. Ben je van plan om het plaatsen van je dubbel glas uit te besteden, maar zou je graag eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek de gemiddelde kostprijs van dubbel glas laten plaatsen!

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waarom dubbel glas plaatsen uitbesteden?

Het uitbesteden van dubbel glas is interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat glas over zeer scherpe randen beschikt. Deze randen zorgen er niet zelden voor dat mensen tijdens het plaatsen ernstige verwondingen oplopen. Ervaren glaszetters zijn het evenwel gewoon om met glas te werken waardoor ze precies weten hoe glazen ramen vast te nemen en hoe ze te plaatsen zonder het risico te lopen hun pezen over te snijden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat dubbel glas plaatsen er dan wel niet zo moeilijk uitziet, in de praktijk wil dat wel eens tegenvallen. Een glazen raam kan immers beschikken over zeer aanzienlijke afmetingen waardoor de plaatsing voor een persoon alleen eigenlijk sowieso bijna onmogelijk uit te voeren is.

Hoeveel kost het laten plaatsen van dubbel glas?

kostenWanneer je de plaatsing van jouw dubbel glas wenst uit te besteden aan een professionele glaszetter zal je er rekening mee moeten houden dat de kostprijs voor de plaatsing op twee verschillende manieren in rekening kan worden gebracht. We onderscheiden op dit vlak een uurtarief van een kostprijs per vierkante meter. Let op, het is zeer belangrijk om op voorhand duidelijke afspraken te maken. Alleen op die manier zal je bij het ontvangen van de factuur niet voor vervelende verrassingen komen te staan. We hebben de verschillende tarieven die voor het plaatsen van dubbel glas in rekening worden gebracht alvast even op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel:

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Uurtarief Tussen 35 & 45 euro per uur
Prijs per vierkante meter Tussen 45 & 75 euro per vierkante meter

In bepaalde gevallen is het eveneens mogelijk dat er voor het project van je keuze een totale kostprijs in rekening wordt gebracht. Dit is vooral het geval wanneer het glas in een volledige woning dient te worden vervangen. Uiteindelijk kan je als woningeigenaar veelal zelf aangeven waar je voorkeur naar uitgaat, maar uiteraard moet de glaszetter in kwestie zich hier ook akkoord mee verklaren. De verschillende mogelijkheden uitgebreid onder de loep nemen kan je op dit vlak altijd een interessant financieel voordeel opleveren.

10 jaar garantie op plaatsingsfouten

Eveneens een niet onbelangrijk voordeel van het uitbesteden van dubbel glas plaatsen gaat schuil in het feit dat er bij plaatsing door een professionele glaszetter een garantie wordt aangeboden van 10 jaar. Gaat er met andere woorden tijdens de plaatsing iets fout of is er na afloop van de plaatsing op een zeker ogenblik sprake van schade aan het glas die is veroorzaakt door het slecht installeren? In dat geval zal de glaszetter verantwoordelijk zijn voor de geleden schade en dat voor de niet onaanzienlijke periode van 10 jaar. Dit is een garantie waar je bij het zelf plaatsen van dubbel glas alleen maar van kan dromen.

Vergelijken van kosten uitbesteden dubbel glas plaatsen

De ene glaszetter is de andere niet. De verschillende glaszetters die op de markt zijn terug te vinden beschikken allen over hun eigen ervaring en manier van werken. Dit zorgt er voor dat er onderling sprake kan zijn van zeer aanzienlijke verschillen op vlak van kostprijs. Vooraleer een bepaalde glaszetter dubbel glas te laten plaatsen is het dan ook altijd aan te raden om een objectieve vergelijking uit te voeren. Dit is evenwel niet alles. Het wordt namelijk ook aangeraden om het bestelde dubbel glas altijd te laten plaatsen door de glaszetter die de bestelling heeft genoteerd. Laat je een dubbel glas raam installeren door een glaszetter die het glas zelf niet heeft geleverd? Dan ben je namelijk altijd duurder uit.

Interessante bespaartips

Zou je er graag voor willen kiezen om het plaatsen van dubbel glas uit te besteden aan een echt ervaren glaszetter? Heb je evenwel slechts een beperkt budget voor handen waardoor je op zoek bent naar enkele interessante bespaartips? Wij zetten er alvast een aantal voor jou op een rijtje!

  • Kies voor een glaszetter uit de buurt. Een glaszetter brengt net zoals vele andere vakmannen bij elk project zogenaamde voorrijkosten in rekening. Om er zeker van te zijn dat deze zo beperkt mogelijk zijn is het altijd aangeraden om te kiezen voor een glaszetter uit de buurt. Ook al is deze misschien in de basis iets duurder dan die ene glaszetter van een eind verder, het is zomaar mogelijk dat de voorrijkosten die in rekening worden gebracht de rollen zullen omdraaien. Hier rekening mee houden is dan ook beslist een aanrader!
  • Help de glaszetter waar mogelijk. Zoals eerder reeds aangegeven is het vaak een goed idee om het plaatsen van dubbel glas uit te besteden aan een echt ervaren glaszetter. Dit wil evenwel niet zeggen dat je de glaszetter in kwestie niet een beetje kan helpen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het verpakkingsmateriaal verwijderen, er voor zorgen dat het raam vlot bereikbaar is en ga zo maar door. Op deze manier zal de vakman een beetje tijd uitsparen wat terug te zien zal zijn in het uiteindelijke kostenplaatje.
  • Kwantumkorting. In bepaalde gevallen is het niet alleen jijzelf die er aan denkt om te investeren in dubbel glas, maar heeft je buurman bijvoorbeeld hetzelfde idee. In deze situatie is het altijd interessant om de plaatsing van je dubbel glas samen uit te besteden. Hierdoor kan je namelijk genieten van een interessante kwantumkorting die de investering in dubbel glas een stukje draaglijker maakt.

Gerelateerd:

Wat kost dubbel- of hr glas?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.